Lions Club Grimbergen Noordrand

Fonds Dieter
Kansandere jongeren om na hun middelbare studies verder te studeren
Lentekind
school voor buitengewoon onderwijs in Lennik
Vrienden van t'Huizeke
De vereniging Vrienden van ‘t Huizeke overkoepelt een reïntegratie-project voor mensen die aan de zelfkant staan met alle aanpassingsproblemen van dien.
Vimukti
De Vimukti Special School in Zuid-Indische Kalamassery wil zijn beschermelingen, die o.a. lijden aan het syndroom van Down, autisme of gehoorstoornissen, een menswaardige toekomst bieden.
Kids for Uganda
"Kids for Uganda" zorgen voor onderwijs en een betere toekomst voor kinderen in Oeganda

2019

LENTECONCERT                                                                 

Op vrijdag 29 maart 2019

Kerk van Beigem

 

In de lente komt het kamerorkest Brussels Sinfonietta opnieuw voor Lions Club Grimbergen Noordrand concerteren. Op vrijdag 29 maart 2019 wordt het een heus Lenteconcert in de O.L.Vrouwekerk van Beigem.

 

De enthousiaste jongeren die allen talentvolle leerlingen zijn van de vier scholen voor podiumkunsten uit het Brussels Gewest, krijgen in dit ensemble de kans om samen met eminente orkestmusici-docenten volwaardig in orkestverband op te treden. De artistieke leiding van het ensemble berust bij Luc Bartholomeus; concertmeester is de bekende violist Erik Sluys

 

Brussels Sinfonietta brengt in Beigem en op nog vier avonden in de regio De Vier Jaargetijden van Antonio Vivaldi, wellicht zijn meest bekendste werken, topstukken uit de klassieke muziek. Vier jonge solisten vertolken elk één van de vier stagioni. Joshua Galasse kenden we al van een van de vorige optredens van de Sinfonietta, verder horen we Eline Vanderpijpen, Dora Oliva Ramirez en Edith Cnockaert, samen met alle strijkers van het kamerorkest.

 

Twee andere jonge violisten, Merel De Coorde en Kasper Delue, komen aan bod in het Concerto voor twee violen in re klein, BWV 1043, van Johann Sebastian Bach, dat we ook kennen als Bachs Dubbelconcerto voor 2 violen.

Brussels Sinfonietta is intussen uitgegroeid tot een graag gezien kamerorkest bij Lions Club Grimbergen Noordrand. Zij concerteerden al voor onze club in Vilvoorde en Brussel (Kon. Conservatorium) en in de Basiliek van Grimbergen, telkens met veel succes bij een enthousiast publiek. Wij zijn er blij mee dat we ook op deze manier jongeren kunnen steunen, een van de pijlers in de algemene opdracht die Lionsclubs wereldwijd aangaan

 

Bestel je kaart telefonisch of hier

 Flyer concert Lions 2019-web-tinyFlyer concert Lions 2019-2-web

 --> Bestel je kaart telefonisch of hier <--